Bramborové medaile pro mladé teeballisty!

Mistrovství ČR v teeballu

V sobotu 23. září se družstvo teeballistů zúčastnilo v Praze Mistrovství ČR v TeeBallu U9. Abychom jsme se vyhnuli kolonám a dopravním komplikacím na dálnici, vydali jsme se do Prahy vlakem. Bohužel již z Brna jsme vyráželi s 20 minutovým zpožděním, které ještě narostlo. Jak se říká, ČD neznamená České dráhy, ale Času dost. :-)

     Do Prahy dorážíme s více jak 40 minutovým zpožděním. Na hřiště do Krče jsme dojeli 15 minut před prvním zápasem. Ale vše jsme zvládli. První utkání jsme odehráli proti Painbusters Most. Po celkem vyrovnaném začátku, nám soupeř bodově trochu utekl na 5 : 11. Na začátku poslední směny jsme zabrali v útoku a stáhli skóre na 11 : 11. V dohrávce zápasu jsme předvedli pěknou hru v obraně. Zahráli jsme rychle 2 auty a už to vypadalo na tiebreak. Ale Mostu se podařilo obsadit 3. metu a následným odpalem stáhnout vítězný bod na konečných 11 : 12. Škoda, výhra byla blízko.

     Druhé utkání v základní skupině jsme sehráli s Joudrs Praha. Soupeř od začátku zápasu jasně dominoval. Nám se nedařilo jak v útoku, tak ani v obraně. Oproti prvnímu duelu jsme byli jak vyměnění. Joudrs vyhrálo 5 : 16.

     Další zápas ve skupině jsme odehráli proti favoritům Eagles Praha. A tým byl opět jak vyměněný. Naštěstí pozitivně. Od začátku jsme se do Eagles pustili a po první směně jsme vedli 4 : 1. Po druhé směně už byl stav 7 : 7. Ve druhé směně jsme zahráli krásný dvojaut. Po příhozu na 1. metu jsme ještě stihli tečovat běžce před dosažením domácí mety. Pak jsme trochu polevili na pálce. Naopak soupeř postupně navyšoval skóre až na konečných 7 : 13.

     Poslední utkání základní části jsme sehráli s týmem Klackaři Kostelec nad Orlicí. Dařilo se nám hlavně na pálce. I v obraně jsme podávali stabilní výkony. Výsledekem byla výhra 13 : 4 a postup do bojů o konečné 3. místo.

     V boji o 3. místo jsme se utkali s naším prvním soupeřem dne Painbusters Most. V první směně se nám podaří třikrát dosáhnout domácí mety. Ovšem Most se pěkně rozpálil a pořádně zatápěl našemu vnějšímu poli. My jsme se v druhé půli trochu probrali a dva naši hráči si dokonce uběhli homerun. Nápor soupeře zastavuje až obměna naší obrany. Most si ale výhru nenechal ujít a zaslouženě vyhrál 8 : 14. Končíme tak na 4. místě. Menší perlička - toto utkání jako metový rozhodčí pískal předseda Evropské softballové asociace Gabriel Waage. No komu se to poštěstí.     

Medaili máme, sice bramborovou, ale máme. :-) Ovšem důležitější než medaile je celkový výkon našich nejmladších. Až na zápas s Joudrs, který nám utekl, jsme předváděli pěknou hru.

     Konečné pořadí Mistrovství ČR v TeeBallu:
     1. Eagles Praha
     2. Joudrs Praha
     3. Painbusters Most
     4. SK Sever Brno
     5. Klackaři Kostelec nad Orlicí

 text Michal Doležel, předseda SK Sever Brno 

V týmu byly i tři Šitbořické Straky Daniel Mottl, Samuel Němeček a Soňa Přibylová!

Článek převzat ZDE

Výsledky na turnaji

Fotogalerie