Běh v Nikolčicích v režii žáků ZŠ Šitbořice!

 

Běh nikolčickými stráněmi

 8.10.2010

 

Letos jsme se s našimi žáky po dlouhé době zúčastnili již 26. ročníku závodu Běh nikolčickými stráněmi. Tradičně se dostavili žáci ze ZŠ Nikolčice, Velké Němčice a Křepice.

Tento týden nám opravdu přál. Posuďte sami!

 

Závodníci:

1. třída: Sára Němečková, Jonáš Rozsíval

2. + 3. třída: Lenka Holacká, Kateřina Vokálová, Sabina Vaculínová, Jan Kurdiovský

4. + 5. třída: Pavla Kleinová, Nikola Danielová, Michaela Svobodová, Jakub Holacký, Jiří Daniel, Lukáš Tihlařík

6. + 7. třída: Anežka Kaňová, Tomáš Lengál

8. + 9. třída: Marie Halasová, Hana Košvicová, Pavlína Steinbocková, Karel Novák, Josef Košvica, David Bureš, Rostislav Dostál.

 

Závod začali naši nejmenší, kteří soutěžili na nejkratších trasách. Krásného umístění dosáhli Sára Němečková a Jonáš Rozsíval (shodně 4. místa). V další kategorii zazářila ač teprve druhačka Lenka Holacká, která zvítězila a ani ostatní závodníci se neztratili. Jeník Kurdiovský dosáhl na 2. místo. Horké želízko jsme měli ve 4. třídě – Pavlu Kleinovou, která měla velmi zdatnou protivnici z místní školy a po boji získala také 2. místo. Další kategorii zcela ovládl 1. šitbořický blesk Anežka Kaňová, která si běžela svůj závod. Dívky tradičně zazářily a to zejména v nejstarší kategorii, kdy si první tři místa rozdělila naše děvčata v pořadí 2. šitbořický blesk Hanka Košvicová následovaná Pavlou Steinbockovou a třetí Marií Halasovou. Chlapeckou kategorii pro mě nečekaně, ale o to radostněji, vyhrál Karel Novák.

V celkovém shrnutí – 4 x 1. místo a 2 x 2. místo a další skvělá umístění jsme jako škola zvítězili i v týmech a odvezli si krásný pohár. Co je potěšující je také vyrovnanost našich závodníků, kteří se vždy umístili v první desítce nejlepších.

 

Po závodech v Břeclavi a v Nikolčicích jsme zažili atletický týden snů naší školy! Všem zúčastněným děkuji za vzornou reprezentaci své školy i celé obce!

 

Tomáš Mottl

 

Fotogalerie a výsledky našich žáků