2. kolo Moravskoslezské softbalové ligy kadetů

Moravskoslezská softbalová liga kadetů

2. kolo, neděle 2.4. 2017, Břeclav

První kolo této soutěže se odehrálo zhruba před měsícem v otrokovické sportovní hale. Bez účasti SK Sever Brno. V soutěži je totiž letos 5 týmů a na každém turnaji má jeden z nich volno.

Loni jsme hráli tzv. skupinu "B" společně s Českým Těšínem a Otrokovicemi - jednou se účastnila i Ostrava. Letos jsme doplnili týmy Locos Břeclav a Snails Kunovice a existuje již pouze skupina "A" - tedy Moravskoslezská liga kadetů.

Zatímco loni jsme v naší skupině "B" celkově zvítězili, od účastni v této kvalitnější soutěži si slibujeme zejména nabírání zápasových zkušeností. Vždyť tým Locos Břeclav má ve svém kádru hráče kteří hrají Extraligu kadetů! Letos za ně budou dokonce hostovat i tři hráči našeho družstva. Ještě před utkáním se nám při rozhazování zranil náš první metař - skončil s nadvakrát zlomeným nosem.

V prvním utkání právě s velkým favoritem Locos Břeclav jsme domácí a snad i sebe překvapili neuvěřitelným výkonem, asi nejlepším jaké naše družstvo kadetů kdy předvedlo. Soupeře jsme překvapili vynikajícím nadhazovačem, bodoval až ve druhé směně dvěma body. Naši kontrovali bodem jedním. Ve třetí směně jsme srovnali na 2:2. Nakonec po uplynutí hracího času rozhodla dohrávka čtvrté směny, kde se Břeclavi přece jen podařilo skórovat a zvítězit 3:2. Pro nás to však bylo skoro stejné jako výhra Věděli jsme, že jsme udělali maximum, naopak neudělali žádné chyby a domácí značně potrápili. Na naše hráče jsme byli velice pyšní!

Ve druhém utkání po dvouhodinové pauze se Snails Kunovice nám bohužel utekla první směna, kdy soupeř z tossů potrestal naši slabší chvilku. Po první směně vedl 4:0, po té třetí už to bylo 5:1. Zabojovali jsme ve směně č. 4, kdy jsme skóre stáhli na rozdíl dvou bodů. Navíc jsme však již nestačili. Ačkoli jsme podali opět skvělý výkon, na soupeře jsme nevyzráli. A o tom, že Kunovice také nejsou žádný zelenáč hovoří jejich remíza v posledním zápase dne s Locos Břeclav. Prohra 3:6 byla velmi slušným výsledkem, ale toužili jsme konečně po výhře!

Ta přišla v posledním zápase s Český Těšínem. Nebylo to však nic jednoduchého. Soupeři se podařilo dát hned v první směně 4 body. My jsme však nesložili zbraně a dali jich rovnou 5. Naši hráči se proti pomalejšímu nadhazovači nahecovali a několik odpalů včetně těch z tossů létalo velice daleko do zadního pole. Dali jsme dokonce i dva oběhnuté homeruny. Naši si skvěle procivčili krádeže. Soupeře tím dokonale zaskočili a pobavili diváky. Nakonec jsme zvítězili přesvědčivě 11:5.

Všechny zápasy na turnaji měly značnou kvalitu. Bylo vidět, že jsme se oproti loňskému roku velmi zlepšili a že zápasy s těžšími soupeři nám budou pomáhat k rozvoji.

Je potřeba pochválit všechny naše hráče, ale zejména nadhazovače Dominika, který předvedl celkem 19 strike-outů! Tak za měsíc na domácím hřišti v Brně!

Zúčastněné šitbořické straky: Radim Viktorin, Filip Hanák, David Nevídal, Jan Kurdiovský, Dominik Hejkerlík, Adam Drabálek a Saša Lengál.

Výsledky na turnaji

Průběžné pořadí soutěže

Fotogalerie

Tomáš Mottl