2. kolo Moravské softbalové ligy žáků

Moravská softbalová liga žáků

2. kolo, sobota 1.4. 2017, Otrokovice

Zatímco 1. kolo Moravské softbalové ligy žáků se bohužel obešlo bez týmu SK Sever Brno - z důvodu organizačních nesrovnalostí - na turnaji č. 2 jsme již byli přítomni a to rovnou ve dvou provedeních - Sever Brno White (kroužek Brno + Šitbořice) a Sever Brno Blue (kroužek Šlapanice).

První zápas pro "bílé" byl nakonec vůbec tím nejnáročnějším. Také jsme se utkali s loňským vítězem této soutěže Snails Kunovice. Našim hráčům dělal problém svižný kunovický nadhoz. Ani Kunovice kdovíjak nepálily a proto se celý zápas odehrával s hlavními momenty zejména v obranné fázi. Kunovice šly ve druhé směně do vedení, my jsme odpověděli ve čtvrté vyrovnávacím bodem. Zápas tedy nakonec skončil fotbalovou remízou 1:1. Příslibem do dalších zápasů byla velmi slušná práce v poli.

Ve druhém zápase s domácími Otrokovicemi poskládanými ze všech možných týmů se zápas odehrával zcela v naší režii. V každé směně jsme výrazně bodovali. Stihly se nakonec pouze tři. Soupeř skóroval pouze 2x a to hned v první směně. Souhra šitbořických a brněnských dětí se čím dál více zlepšovala a výsledkem byla přesvědčivá výhra 15:2.

Ve třetím klání jsme narazili na staré známé Locos Břeclav. Oproti předchozím břeclavským utkáním na tomto turnaji soupeř změnil nadhoz, který byl mnohem svižnější a nepříjemnější oproti předchozímu. V tomto utkání jsme však podali asi nejlepší výkon dne. Pole pochytalo několik "luftů" a zahrálo i dvojauty. Pěkně zahrál i náš nadhazovač pro kterého to byl první turnaj v dresu Severu Brno. Výsledek 7:0 jasně dokazuje naši skvělou práci v poli.

Bezprostředně po utkání následovalo derby mezi Brnem White a Blue. Hráči a hráčky obou týmů již byli značně unaveni a to se projevilo na kvalitách výkonů jednotlivých účastníků a celé hry. Zejména naše hra v obraně již nebyla tak přesná. S ohledem na to, že se hrálo čtvrté utkání a sluníčko pálilo jako v létě, se to dalo očekávat. Naše družstvo předvedlo však lepší pálku a od začátku bylo ve vedení. Nakonec Brno White zvítězilo 10:5.

Protože v softbalu rozhodují o vítězi tzv. body proti, bylo jasné, že Brno Blue se v posledním zápase vlastně postaralo o to, že Brno White bylo nakonec pouze o skóre druhé za vítěznými Kunovicemi, které taky jednou remizovaly a třikrát vyhrály. Ač se nám podařilo dát o jedenáct bodů více než Snails, jsme zkrátka druzí.

Předvedené výkony s ohledem k tomu, že se hráči Brna a Šitbořic teprve sehrávají a netrénují přímo spolu, byly vynikající. Pozitivem jsou i nadhazovači, kteří zaházeli velice dobře. Obranná činnost byla také velmi slušná. Nejvíce je třeba zapracovat na pálce. Zejména odpaly z tossů nám příliš nevycházely.

Zúčastněné šitbořické straky: Saša Lengál, Jonáš Rozsíval, Daniel Holub, Zdeňka Přibylová, Tomáš Matýšek, Michal Hájek a Vojtěch Zouhar.

Výsledky na turnaji

Průběžné pořadí soutěže

Fotogalerie

Tomáš Mottl